ChangeYourMind #4 – Er SAFe det nye sort?

Mange virksomheder har i dag et team, der arbejder ud fra de agile principper. Men hvad gør vi, når vi skal skalere arbejdet fra et til flere teams? Det forsøgte vi at besvare på ChangeYourMind #4, hvor vi undersøgte hvordan man kan skalere de agile principper med scaled agile framework (SAFe).

ChangeYourMind #4 om scaled agile framework d. 24. august, havde vi besøg af Jakob Schmidt Sørensen er agile coach og SAFe program consultant (SPC) hos ChangeGroup.

Her introducerede Jakob os til SAFe 4.5 essentials og hvordan man arbejder med agile principper på programniveau. Han startede præsentationen med en introduktion til hvordan man arbejder agilt og hvorfor scaling agile er relevant. Her blev der bl.a. set på, hvordan man kan organiserer ‘teams of teams’, der ved hjælp af scrum og kanban, bedre kan samarbejde mod samme mål. Derefter tog han hul på hvordan man kan håndtere programstyring ved hjælp af lean agile principper.

Deltagerne fik bl.a. indsigt i:

  • Hvorfor SAFe er relevant
  • Hvad SAFe er
  • Hvordan man implementerer og arbejder med SAFe

Oplægget var til stor inspiration for deltagerne – og efterfølgende besluttede ChangeGroup at udbyde et kursus i SAFe i samarbejde med Jakob. Læs mere om kurset her: http://www.changegroup.dk/kursus-og-certificering-i-safe/