ChangeYourMind #5 – robotic process automation (RPA)

Robotterne kommer! Det hersker der ikke tvivl om længere. De er allerede udbredt i et væld af industrier, hvor de bruges til at automatisere og optimere processer. På ChangeYourMind #5 om robotic process automation (RPA) undersøgte vi, hvordan man bruger softwarerobotter til at automatisere de manuelle processer.

Torsdag d. 12. oktober afholdt vi ChangeYourMind#5 om robotic process automation (RPA), hvor vi havde besøg af Stefan Andreasen fra SmartRPA, der fortalte om softwarerobotter og hvordan de bruges til at automatisere manuelle arbejdsprocesser. Stefan tog deltagerne med på en rejse fra de forretningsmæssige fordele, over de tekniske og sikkerhedsmæssige overvejelser, og en tur til fremtiden for RPA. Deltagerne fik bl.a. indblik i, hvordan man kommer i gang med at identificere de processer, der giver værdi at automatisere ved hjælp af robotic process automation (RPA).

Hvad er RPA?

Robotic process automation (RPA) er automatisering af manuelle handlinger, opgaver og arbejdsprocesser, som vi dagligt foretager på computeren eller på tværs af systemer. RPA frigør tid og ressourcer ved, at automatisere de trivielle og gentagende arbejdsopgaver, hvor vi f.eks. manuelt flytter data fra et system til et andet. Simpelt sagt er RPA en softwarerobot, som man programmerer til at udfylde en eller flere specifikke handlinger.

Hvorfor er det interessant?

Implementering af RPA giver muligheder for, at frigøre tid til værdiskabende opgaver ved at automatisere manuelt arbejde. Man kan bl.a. opnå et væld af fordele gennem en effektiv implementering af RPA:

  • Minimere fejl gennem automatisering af processer
  • Øge hastigheden af manuelle arbejdsopgaver og processer
  • Softwarerobotten kan arbejde i døgndrift 365 dage om året
  • Frigøre ressourcer til værdiskabende arbejde
  • Opnå højere medarbejdertilfredshed, da de trivielle opgaver erstattes
  • Opnå højere kundetilfredshed, ved at automatisere forskellige aspekter af kundesupporten
  • Nem og hurtig implementering af integrationsprojekter
  • Minimere IT afdelingens opgavebacklog

Om oplægsholder

Stefan Andreasen er medejer og stifter af SmartRPA, der rådgiver og implementerer RPA løsninger. Hvis hans navn virker bekendt, så er det nok fordi du har hørt om software virksomheden Kapow. Stefan stiftede Kapow tilbage i 1998, som han senere har solgt. Stefan er i den grad passioneret om, hvordan man kan bruge kunstig intelligens og softwarerobotter til at automatisere forretningsprocesser. Og han har arbejdet med RPA i mere end 20 år hos nogle af de største internationale virksomheder.

Spørgsmål?

Har du spørgsmål til oplægget, kontakt venligst Allan Beck på email: ab@changegroup.dk eller mobil: +45 3118 2488.

Læs mere…