ChangeYourMind #6 – forandringsledelse & agil transformation

Flere virksomheder har indført agile principper og praktikker i deres projekt og- udviklingsafdeling. Her har de høstet en del erfaringer med at gennemføre agile projekter. Men for at indfri det fulde potentiale ved den agile metode, handler det om at få hele organisationen med på rejsen. På ChangeYourMind #6 om forandringsledelse & agil transformation undersøgte vi, hvordan man kan orkestrere forandringsledelsen af en agil transformation.

Torsdag d. 16. november havde vi besøg af Tanja Hesselager, forandringsleder hos ChangeGroup. Her gav Tanja en introduktion til, hvordan man orkestrerer forandringsledelsen af en agil transformation. Hun tog hul på snakken om, hvordan man får hele organisationen med på den agile rejse, fra beslutningen om at blive agil, over den organisatoriske forandring, og til den langsigtede transformation og forankring. Tanja gav således deltagerne en introduktion til en agil transformationsplan, der gav indblik i alle faserne af forandringsledelsen.

Hvad er en agil transformation?

Agil transformation handler om, at man skal have alle dele af sin organisation med på rejsen mod det agile – man skal lede forandringen – så man sikrer, at man kan levere produkt og værdi hurtigere. Men først skal man have sin organisation til at skifte adfærd. Det kræver en struktureret tilgang til specielt forandringsledelse, hvor der er fokus på:

  • Gevinstrealisering – hvilke gevinster og resultater man vil opnå med den agile transformation
  • Motivation – hvordan man motiverer organisationen under forandringen hen imod at arbejde agilt
  • Kommunikation – hvordan, til hvem og hvornår man skal kommunikere om den agile transformation

Hvorfor er det interessant?

Flere virksomheder tager i dag beslutningen om, at de skal være agile. Men transformationen fra vandfald til agil, sker ofte ustruktureret og i siloer. Det giver udfordringer, når man skal skalere den agile metode og udnytte synergier på tværs af hele organisationen. Derfor er det nødvendigt med en struktureret tilgang til forandringsledelse, så man får alle dele af organisationen med på den agile rejse.

Om oplægsholderen

Tanja Hesselager er forandringsleder hos ChangeGroup med speciale i agil transformation. Her rådgiver og hjælper hun virksomheder med den organisatoriske transformation, når de har besluttet at arbejde efter den agile metode. Tanja er en erfaren forandringsleder, der arbejder utrætteligt på at sikre forankringen af IT forandringer på alle niveauer af organisationen. De senere år har hun også arbejdet som agil projektleder, agil transformationscoach og facilitator på større projekter.

Vil du vide mere?

Har du spørgsmål til oplægget, kan du kontakt Ronny Larsen på email: rl@changegroup.dk eller mobil: +45 2044 6520.