Tilmeld dit barn til Coding Pirates hos ChangeGroup

Coding Pirates – piratskibet sætter sejl til september

Du kan nu tilmelde dig til næste pirat-sæson hos ChangeGroup i Vibenshuset. Vi starter torsdag d. 7. september 2017 kl.17:00-19:00. Denne sæson er der mulighed for, at tilmelde sig følgende hold: Scratch begynder; Scratch øvet; Unity; Webudvikling; Grundlæggende programmering (java/c-sharp); og PlayGrounds. Tilmeldingsfristen er 10. august 2017. Antallet af tilmeldinger er afgørende for, hvilke hold vi opretter.

Coding Pirates er en organisation drevet af en bred skare af frivillige udviklere, lærere, forskere, entreprenører og virksomheder. Vi ser ligesom Coding Pirates et øget behov for tilbud til børn og unge, der vil styrke deres it-kompetencer og kreativitet. Derfor har vi samlet et team af frivillige i ChangeGroup, som vil stå for læring og undervisning på vores Coding Pirates hold.

Coding Pirates hold

Scratch begynder:

Scratch er et programmeringssprog og et online fællesskab, hvor børn kan programmere og dele interaktive medier som historier, spil og animationer med mennesker fra hele verden.

Holdet er tænkt for dem som har lidt eller ingen erfaring med Scratch – og gerne vil lære at programmere interaktive historier, spil og animationer fra bunden.

Undervisningen vil være baseret på opgaver.

Scratch øvet:

Holdet er for dem som gerne vil programmere sine egne mere avancerede projekter med større historier og mere avanceret animation.

Forudsætning: Deltaget på Scratch tidligere.

Unity:

Unity er et værktøj beregnet især til at lave spil, men kan også bruges til f.eks. visning af 3D modeller. Unity er teknologien bag en del kendte spil, bl.a. Subway Surfers og bruges især til mobilspil af mange professionelle spilstudier. Vi vil bruge Unity til at bygge et simpelt 2D spil til PC/Mac, som du selv kan arbejde videre med og gøre mere avanceret.

Unity giver en høj grad af fleksibilitet og mulighed for at bygge spil til forskellige platforme, f.eks. Windows, Mac og mobil/tablets. Målrettet dem som har erfaring med enten Scratch eller Unity – og ønsker at lære værktøjet fra bunden og hvordan det kan bruges til at lave spil, animationer og 3D modeller.

Forudsætning: Deltaget på Unity i foråret eller basalt engelsk og lidt programmering

Webudvikling: 

Sigter mod at give den unge pirat en forståelse af hvordan WWW fungerer. Introduktion til HTML, CSS og JavaScript. Målrettet alle der gerne vil lære om WWW fra bunden og på sigt ønsker at udvikle deres egne websites m.m. Relevant for både begyndere og dem som har været med på de tidligere sæsoner.

Forudsætning: Let øvet i programmering.

Grundlæggende programmering:

Programmeringssprogene C, C++, C#, Java og JavaScript har mange principper til fælles. Vi skal lære, hvordan man bruger et af dem til at skrive små tekstbaserede spil og programmer. Vi vil bl.a. lære om de basale datatyper, fx tekststrenge, heltal, datoer osv. Vi skal også se på løkker, funktioner/metoder og andre elementer, der styrer programflowet. Vi kommer ikke til at beskæftige os med flot grafik og lydeffekter, og der skal læses og skrives en del – men vi lover det bliver spændende!

Playgrounds på iPad:

Vi lærer at programmere i Swift ved hjælp af Playgrounds appen på en iPad. Vi starter med “Learn to Code 1-3”.

Forudsætning: iPad med iOS 10.0 eller senere med Playgrounds installeret og basalt engelsk

Medlemsgebyr

Vi følger Coding Pirates setup og regler. Medlemskab af ChangeGroups Coding Pirates afdeling koster Kr. 500,- pr. sæson pr. barn. Pengene går udelukkende til foreningen Coding Pirates, IT-udstyr, licenser m.m.

Tid & sted

Undervisningen starter torsdag 7. september 2017 kl. 17.00-19.00. 12 undervisningsgange (ferie uge 42).

Hver workshop foregår torsdag fra kl.17:00-19:00 i Vibenshuset, Lyngbyvej 2, 2100 København Ø, hvor ChangeGroup har kontor.

Man medbringer selv en PC/MAC/iPad til hver workshop.

Tilmelding

Tilmelding på mail til Sanne Pallesensp@changegroup.dk. Tilmelding bekræftes endeligt, efter tilmeldingsfrist som er 10. august 2017.

Har du generelle spørgsmål om Coding Pirates hos ChangeGroup, er du velkommen til at kontakte Sanne Pallesen på email: sp@changegroup.dk.

Vi glæder os til at høre fra dig!

Venlig hilsen

Piraterne fra ChangeGroup

ChangeGroup
Lyngbyvej 2
2100 København Ø

Tilmelding: (TILMELDING ER NU LUKKET FOR DENNE SÆSON)

For tilmelding til næste sæson, kontakt Sanne Pallesen på email: sp@changegroup.dk.

I mailen bedes du angive følgende:

 • Fulde navn og alder (på den person der skal tilmeldes)
 • Kontaktoplysninger på forældre (email og telefonnummer)
 • Ønskede workshop hold:
  • Scratch begynder;
  • Scratch øvet:
  • Unity;
  • Webudvikling;
  • Grundlæggende programmering;
  • eller Playgrounds på iPad.


Praktisk information:

 • Dato for start: 7. september 2017 kl.17:00-19:00 og 12 uger frem.
 • Sted: ChangeGroup, Vibenshuset, Lyngbyvej 2, 2100 København Ø
 • Pris: Kr. 500,-.

Læs mere om Coding Pirates her: